25 Ağustos 2014 Pazartesi
MEYVE SOSLU LABNELİ MUHALLEBİ
Muhallebi misafirlerim tarafından çok beğenildi özellikle sosunu çok sevdiler.
Muhallebi için : 4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı labne peyniri
3/4 su bardağı şeker
un ve sütü tencereye koyup karıştırarak pişirin kaynayınca şekeri ilave edip 1-2 dk daha pişirin .Ocaktan aldıktan 5 dakika kadar sonra labneyi koyup tel çırpıcı ile karıştırın ve ılık ılık kaselere paylaştırın.
Sosu için : yarım bardak frambuaz
yarım bardak çilek
yarım bardak vişne
yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
yarım tatlı kaşığı nişasta
Meyveleri dondurucudan çıkardım ve buzlu buzlu sos tenceresine koydum suyu ve şekeri ve nişastayıda ekleyip meyveler biraz yumuşayıncaya kadar pişirip rondodan geçirdim.Servis yaparken muhallebilerin üzerine koyup bir dal nane ile süsledim.
AFİYET OLSUN............
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder