24 Temmuz 2014 Perşembe
FINDIKLI CEVİZLİ İNCİR TATLISI
İncir tatlısını bu seferde bu şekilde yapmak istedim iftar sofrası için.Sunumu oldukça şık oldu tadıda nefisti.
Benim incirlerim dolapta biraz kurumuştu o yüzden sıcak sütle yumuşattım .
15-20 tane kuru incir
1 su bardağı sıcak süt
fındık ,ceviz
İncirleri bir kaseye koyup üzerine kaynamış sütü döküp üzerini kapatın.1-2 saat bekletin.İncirler yumuşayınca sütten alın ve yıkayın sütlü kalmasın, incirin sapını kesip parmağınızla yanlara doğru iterek genişletin.ierisine aldığı kadar fındık koyun veya yarım ceviz koyun tencereye dizin üzerine 2-3 yemek kaşığı toz şeker dökün ,kabuk tarın koyun ve 1 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın kaynayınca altını kısıp 20 dakika kısık ateşte pişirin.İncirleriniz yumuşamamış olursa biraz daha pişirebilirsiniz.
Kaymakla ,toz fıstıkla servis yapın.Afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Füsuncum çok sağlık ve hafif bir tatlı olmuş, ellerine sağlık.
Ramazan Bayramın mübarek olsun.
Şeker tadında nice bayramlar diliyorum.
Sevgiler...
Yorum Gönder