Ispanaklı pastanın tarifini öğrencim ONUR un annesi Fatma Hanımdan aldım çok defa sınıftaki öğrenciler için yapıp getirdi ve çocuklar çok severek yediler kendisine çok teşekkür ediyorum.Tarifte ben ufak tefek değişiklikler yaptım.
MALZEMELER : 4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı haşlanmış ve rondada iyice çekilmiş ıspanak yaprakları
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu + yarım çay kaşığı karbonat
KREMASI : 2 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti + 1 su bardağı süt
Yumurta ile şeker 5 dakika mikserde çırpılır .diğer malzemelerde eklenir ve büyük dikdörtgen borcama dökülür( su bardağını 250 ml kullandım yumurtalarda oldukça iriydi) ve 170 derecede pişirilir.Fırından çıkınca üzerine yarım su bardağı soğuk süt gezdirilir.
Kreması için süt nişastave şekerle birlikte pişirilir soğuyunca blendırdan geçirilir ve sütle çırpılmış krem şanti eklenir ve iyice çırpılır kekin üzerine sürülür ben dilimlerin üzerine kivi koydum görüntüsüde tadıda oldukça güzeldi.
AFİYET OLSUN.........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder