Çok hafif lezzetli bir tatlı misafirlerim için yapmıştım oldukça beğenildi ,halen denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER: 3 yumurta
yarım su bardağı şeker
8 tane küçük doğranmış ve ılık suyla 1 saat ıslatılmış incir
yarım çay bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
iri kırılmış ceviz
ISLATMAK İÇİN : 2 Su bardağı ılık su ile yarım su bardağı şeker karıştırılır
Yumurta ve şeker 5 dakika mikserle çırpılır ,diğer malzemeleri eklenir incir ve ceviz karıştırılır ve yağlanmış yuvarlak borcama dökülür ve üzeri pembeleşene kadar 170 derecede pişirilir fırından çıktıktan sonra 5 dakika beklenip hazırlanan şerbet kaşık kaşık gezdirilir.
MUHALLEBİSİ: 4 Su bardağı süt ,2 kaşık nişasta,1 kaşık un karıştırılarak pişirilir kaynayınca yarım su bardağı şeker eklenir karıştırılıp ocaktan alınır.1 yemek kaşığı tereyağ konop mikserle çırpılır ve soğumuş kekin üzerine dökülür .Ben pastaları akşamdan yapmayı tercih ederim genellikle dinlenince çok daha lezzetli oluyor.
AFİYET OLSUN...........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder