1
1762
MALZEMELER : 500 g mantar
250 g hindi göğsü
2 tane domates
3-4 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı soya sosu
pul biber ,kekik
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Hindi etleri kuşbaşı doğranır , ısıtılmış tavada yağ koymadan suyunu çekene kadar kavrulur ve hindi etleri bir tabağa alınır.Tavaya (biz vog tava kullanıyoruz) 3 yemek kaşığı zeytinyağ konur üzerine yıkanmış kurulanmış ve dörde kesilmiş mantarlar eklenir ,kavrulup suyunu çekince doğranmış yeşil biberler ve kavrulmuş hindi etleri de tekrar ilave edilerek karıştırılır.2-3 dakika kavrulduktan sonra içerisine soya sosu ,baharatları ,tuz,kabukları soyulmuş ve doğranmış domateslerde eklenerek kavrulmaya devam edilir.Domatesler fazla ezilmeden yemeğin altı kapatılır .
AFİYET OLSUN........................
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder