30 Mart 2012 Cuma

HİNDİLİ MANTAR SOTE


1
1762

   
      MALZEMELER : 500 g mantar
                                  250 g hindi göğsü
                                  2 tane domates
                                  3-4 tane yeşil biber
                                  1 yemek kaşığı soya sosu
                                  pul biber ,kekik
                                 3 yemek kaşığı zeytinyağ

        Hindi etleri kuşbaşı doğranır , ısıtılmış tavada yağ koymadan suyunu çekene kadar kavrulur ve hindi etleri bir tabağa alınır.Tavaya (biz vog tava kullanıyoruz) 3 yemek kaşığı zeytinyağ konur üzerine yıkanmış kurulanmış ve dörde kesilmiş mantarlar eklenir ,kavrulup suyunu çekince doğranmış yeşil biberler ve kavrulmuş hindi etleri de tekrar ilave edilerek karıştırılır.2-3 dakika kavrulduktan sonra içerisine soya sosu ,baharatları ,tuz,kabukları soyulmuş ve doğranmış domateslerde eklenerek kavrulmaya devam edilir.Domatesler fazla ezilmeden yemeğin altı kapatılır .

           AFİYET OLSUN........................
       
                                 
                                  

Hiç yorum yok: