9 Mart 2014 Pazar

BUZLUK BÖREĞİ


    Tarifi çok beğenerek takip ettiğim LEZZETLİ SANATLARDA görmüştüm ve ilk fırsatta börekleri sarıp dondurucuya attım misafirlerim için masayı hazırlarken börekleride fırına sürdüm ve çok hafif nefis böreklerimiz oldu  çok beğenildi tarifi arkadaşımın sitesinden aynen kopyalıyorum ve bu güzel tarif için kendisine çok teşekkürler...

MALZEMELER
  • 6 adet hazır yufka
  • 1 aida çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ
  • 1 adet soda
  • Bol buzlu su
İçi İçin: 
  • 400 gr. beyaz peynir ve lor karışımı
  • Karabiber

YAPILIŞI
  1. Sıvıyağ ve sodayı karıştırın. Bir yufkanın üzerine karışımdan bolca sürün. Üzerine 2.yufkayı yerleştirin ve yine karışımdan sürün.
  2. Çift kat yufkayı önce 4 eşit üçgen parçaya, sonra da her parçayı 3 eşit üçgen parçaya kesin. Toplam 12 üçgen parça olacak.
  3. Her parçanın kenarına peynirli veya kıymalı içi bir kaşık koyun ve çok sıkmadan sarın. Yufkalar bitinceye kadar sarmaya devam edin. 
  4. Geniş bir kaseye buzlu su doldurun ve börekleri içine salın. 2 dk. buzlu suda beklettikten sonra börekleri alın; fazla suyunu almak için çok hafif sıkın ve üzerine streç serilmiş tepsi içine yerleştirip derin dondurucuda dondurun. Börekler iyice donduktan sonra tepsiden alıp derin dondurucu poşetlerine veya kutularına alın. Gerekince kullanmak için derin dondurucuda saklayın.
  5. Pişireceğiniz zaman yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 175 C'de yaklaşık 45-50 dk.  üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çıtır çıtır ellerine sağlık canım.sevgiler.