5 Aralık 2013 Perşembe

VİŞNE SOSLU CHEESECAKE VE 22. EVLİLİK YILDÖNÜMÜ


              Bugün 22. evlilik yıl dönümümüz ve ben bunu güzel bir sofra kurarak kutlamak istedim .Pasta olarakta eşimin en çok sevdiği tatlılardan cheesecake yaptım ve yanında vişne sosu ile servis ettim .Vişne sosu ile nefis oldu.Değişik olarak bugün silikon kalp şeklindeki kalıpta pişirdim.Tepsiyede su koydum ve kalıbı içerisine koyup pişirdim sonunda üzeri çatlamadan cheesecake yapabildim.



Kısaca tarifide yeniden vermek istiyorum.
MALZEMELER  : 400 g labne peyniri
                      1 paket krema
                                                                                                    3/4 su bardağı şeker                                    2 yumurta  
                                           2 yemek kaşığı dolusu un    
Tabanı için 1 paket burçak bisküviyi rondoda çekin ve üzerine 50-60 g kadar erimiş tereyağını döküp karıştırın ve hangi kalıbta piiricekseniz yağlı kağıt serip bisküvi karışımını sıkıca bastırın ve dolaba koyun.Üstü için verdiğimiz malzemelerden yumurta ve un dışındakileri tel çırpıcı ile karıştırın unu ekleyin daha sonrada yumurtaları tek tek kırıp tel ile hafifçe karıştırın ve bisküvinin üzerine dökün içi su dolu bir tepsiye koyun önve 180 derecede 15-20 dakika daha sonra 110 derecede 50 dakika kadar pişirin.Piştikten sonra fırında 1 saat kadar bekletin ve iyice soğuyunca dolapta 5 saat kadar dinlendirin ben bir gün önceden pişirdim.

VİŞNE SOSU :   2 su bardağı suyun içine 2 avuç kadar donmuş vişne atıp kaynatın  sonra süzün içerisine 3 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı un koyun karıştırarak pişirin .Soğuyana kadar ara sıra karıştırın.  

    


Yemektede nohutlu firik pilavı,kuzu tandır,yaprak sarması,zeytinyağlı kereviz,yoğurtlu közlenmiş patlıcan salatası vardı .Firik pilavının tarifinide daha sonra paylaşırım sizlerle.





2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

eşinle beraber nice uzun senelere canım.menüde harikaymış.ellerine sağlık.sevgiler.

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Sağlıklı ve mutlu yıllar dileklerimle...sofra süper, ellerinize sağlık...