7 Aralık 2013 Cumartesi

NOHUTLU FİRİK PİLAVI

     
        Firik bulgurunu televizyonda yapılan yemek tarifleride gördün ve köşk sosyete pazarında(KAYSERİ 'DE) Hatay ürünleri satan yerde rastlayınca denemekiçin aldım ve çok beğendik daha öncede pişirmiştim ama tarifini yayınlayamadım.Pilav is kokuyor ,is kokusunu seviyorsanız mutlaka deneyin çok lezzetli oluyor .Tarifi biraz araştırdım aşağı yukarı birbirine çok benzer tariflerdi.Ben nohutlu yaptım.

         MALZEMELER:  1 su bardağı firik
                                       yarım su bardağı iri bulgur
                                       haşlanmış nohut (1 su bardağı)
                                       3-3,5 su bardağı su
                                       2 yemek kaşığı tereyağ
                                       tuz

       Firik bulgurunu 5 dakika kadar suda bekletip süzün ve bulgurla birlikte tereyağında kavurun üzerine kaynar su dökün ve pişmeye bırakın .Suyunu çekince nohutu ekleyip biraz dinlendirin.

       Pilavı kuzu tandır ile birlikte servis ettim.


       AFİYET OLSUN......................



2 yorum:

birdilimdus dedi ki...

Harika görünüyor ellerine sağlık canımm... Hiç bilmediğim ama tatmayı çok istediğim bir tat...

Sevgiler
Evren

Tuba dönmez çağlar dedi ki...

tamamı firikle ve tavuk suyuna etiyle beraber nohutlu yapılır . bide 1 ölçek firik 4-5 ölçek tavuk suyu kullanılır ancak yumuşak bir pilav oluyor. memleketimin bu güzel yemeğini yaptığınız için teşekkürler