29 Ocak 2013 Salı
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
MALZEMELER: 3 Tane kuru soğan
3 su bardağı pirinç
yarım su bardağı sızma zeytinyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz
3 su bardağı su
Soğanları zeytinyağında kavurun biber salçası ve kırmızı toz biberi koyup karıştırın, pirinçleri ekleyin 2-3 dakika kavurun ve sıcak suyu,tuzu koyun altını kısın suyunu çekince altını kapatın.Baharatlarını ve nar ekşisini katın ,karıştırın ve ıslatarak tuzunu çıkardığınız ve haşladığınız yapraklarınızı sarın .Düdüklü tencereye yaprakları dik dik ne çok sıkı nede çok gevşek olacak şekilde dizin üzerine zeytinyağ ,1 limon suyu dökün ve yaprakların hizasına kadar su ekleyin üzerine 2 tanede kesme şeker ekleyip ve düdüklünün ağzını kapatın ve pişirin .Soğuyunca yapraklarınızı boşaltın tam soğumadan boşaltırsanız yapraklar kararır.
AFİYET OLSUN........
PİŞİRME SÜRESİ DÜDÜKLÜ TENCERENİZE GÖRE DEĞİŞİR BEN FİSHLERİN DÜDÜKLÜSÜNÜ KULLANIYORUM DÜDÜKLÜNÜN PİMİ ÇIKTIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE SADECE 3-4 DAKİKA PİŞİRİYORUM.ESKİ DÜDÜKLÜMDE 15 DAKİKA PİŞİRİYORDUM.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
her zaman keyifle yenebilen, nefis bir lezzet, ellerinize sağlık...
Yapmayın bunları yahu akşam akşam :) Maşallah harika görünüyorlar... Ellerinize sağlık!
Hımm kim hayır diyebilir ki yaprak sarmasına. Tek derdi çok uğraşıp sonra 5 dk da yenmesi. Çerez gibi:) Ellerinize sağlık.
Nefis birşey bu yaprak sarması.Görünüm gel beni ye diyor.
Bizim çok sevdiğimiz ve her zaman tercih ettiğimiz bir zeytinyağlı.
Ellerine sağlık, kokusu buralara geldi...
Nefis olmus,bir sorum vardi: düdüklüde kac dakika pisecekti?
Selamlar.Sule
Yorum Gönder