ANNEBAL-galeta unlu poaça
zilhicce ayına giriyoruz salı günü..... kurban bayramına kadar tutulacak 10 günlük orucu tutup sevabına nail olmak umuduyla...... ufak bir hatırlatmadan sonra bu müthiş tarife geçelim=))) aynı tarifi aynı malzemelerle 10 kişi yapsa 10 ayrı lezzet ortaya çıkıyor son denemelerimde bunu görüyorum =)))) el lezzeti dedikleri bu olsa gerek.....
tarif el lezzeti müthiş olan komşum aynur a ait ben denemedim deneyince unutmazsam yazacamm bu kadar güzel oldu veya olmadı diye=)
malzemeler
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı yoğurt
3 yumurta (tamamı hamura)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak sakız gibi)
iç malzemesi
haşlanmış 6 patates
karabiber kırmızı biber tuz
2 çorba kaşığı tere yağ
1 kase süzme peynir
patates sıcakken ezin tereyağını koyup karıştırın baharatlarını ekleyin dilediğiniz 1 kase peynir ilave edin karıştırın
malzemeleri sırayla katarak yumuşak hamur elde edin hazırladığınız içten koyup kapatın( poaca yapar gibi elinizde acın )galeta ununa bulayın
keskin bıçakla artı şeklinde üzerini çizin önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
afiyetle.....
tarif el lezzeti müthiş olan komşum aynur a ait ben denemedim deneyince unutmazsam yazacamm bu kadar güzel oldu veya olmadı diye=)
malzemeler
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı yoğurt
3 yumurta (tamamı hamura)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak sakız gibi)
iç malzemesi
haşlanmış 6 patates
karabiber kırmızı biber tuz
2 çorba kaşığı tere yağ
1 kase süzme peynir
patates sıcakken ezin tereyağını koyup karıştırın baharatlarını ekleyin dilediğiniz 1 kase peynir ilave edin karıştırın
malzemeleri sırayla katarak yumuşak hamur elde edin hazırladığınız içten koyup kapatın( poaca yapar gibi elinizde acın )galeta ununa bulayın
keskin bıçakla artı şeklinde üzerini çizin önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
afiyetle.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder