LEZİZ DÜŞLER-HASHASLI CEViZLi BURGU CÖREK
HAMUR MALZEMELERi:
iC MALZEMELER:
HAZIRLANISI:
Not:
Bana Ispartali arkadaslar Türkiyeden cekilmis hashas getiriyorlar ben onunla yapiyorum,
buradaki marketlerde cekilmis hashas var oralardan temin edebilirsiniz.
Diger türlü baharatcidan aldiginiz hashaslari bir tavada kavurup daha sonra havanda iyice dövüp üzerine siviyag ve seker ekleyebilirsiniz
- 1 kg un
- 2 yumurta
- 2 cay bardagi ilik süt
- 2 cay bardagi ilik su
- 2 cay bardagi sivi yag
- 1 maya
- 1 kabartmatozu
- 1 tatli kasigi tuz
- 2 yemek kasigi seker
iC MALZEMELER:
- 2 cay bardagi cekilmis hashas
- 1 su bardagi iri cekilmis ceviz
- 2 yemek kasigi seker
- 2 cay bardagi sivi yag
HAZIRLANISI:
- Bir kasenin icerisine yas mayayi koyup üzerine ilik sütü ekleyip karistiralim
- Yogurma kabimizin icerisine tüm hamur malzemelerinin tümü bosaltalim
- Üzerine mayali karisimi ekleyerek yoguralim
- Yumusak bir hamur elde edelim
- Daha sonra üzerini kapatip oda sicakliginda mayasinin gelmesini bekleyelim
- Bu arada ic malzemelerini karistiralim
- Kabarip mayalanan hamurumuzu 4 esit bezeye ayiralim
- Bezeleri fazla ince olmayacak sekilde merdane ile acalim hazirladigimiz ic malzemesinden üzerine sürelim
- Her bezeyi ayni sekilde yapip üst üste koyup hepsini merdane ile tekrar fazla ince olmayacak sekilde acalim
- Actigimiz hamurdan 2 parmak eninde, istedigimiz uzunlukta seritler keselim
- Ve her bir parcayi burgu seklinde bükerek tepsimize dizelim
- Orta isida üzeri kizarincaya kadar pisirelim
Not:
Bana Ispartali arkadaslar Türkiyeden cekilmis hashas getiriyorlar ben onunla yapiyorum,
buradaki marketlerde cekilmis hashas var oralardan temin edebilirsiniz.
Diger türlü baharatcidan aldiginiz hashaslari bir tavada kavurup daha sonra havanda iyice dövüp üzerine siviyag ve seker ekleyebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder