CANAN'LA DENENMİŞ TARİFLER-PASTANE TUZLUSU
Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1/2 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
1 tane yumurta(sarısı üzerine)
Alabildiğince un
Yapılışı:Bir kabın içine sıvıyağ,su,sirke,şeker,tuz,karbonat,yumurta akı,haşhaş tohumu ve alabildiğince un eklenip yoğurulur.Hamur iyice yoğrulup 10 dk kadar dinlendirilir.Hamurdan ufak bezeler alıp elimizle istenilen şekil verilir veya kurabiye kalıbıyla kesilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı susam veya çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.(saklama kabında 1 hafta tazeliğini korur)
Afiyet Olsun.
Bu tarifi 76.P.D.Ç.S.Etkinliğinde ev sahipliği yapan Füsun arkadaşıma gönderiyorum..
Afiyet Olsun.
Bu tarifi 76.P.D.Ç.S.Etkinliğinde ev sahipliği yapan Füsun arkadaşıma gönderiyorum..
Bunlar da ilginizi çekebilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder