NERGİS MEVSİMİ-MEYVELİ PASTA
Pandispanyasını kendiniz yaparak veya sadece kremasını yapıp, hazır satılan pandispanyalardan kullanarak da yapabileceğiniz bir pasta.Meyve olarak, istediğiniz, sevdiğiniz değişik mevsim meyvelerini kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 4 kahve fincanı toz şeker
- 5 kahve fincanı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı süt
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1 su bardağı şeftali suyu
- 4 adet şeftali
- 2 adet kivi
- 10-15 adet kiraz
- 1 küçük paket tart jölesi
- Yumurtalar,toz şeker ile beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
- Zeytinyağı ve sıcak su eklenir.
- Diğer malzemelerde eklenip,karıştırılır.
- Çok az yağlanıp,unlanmış kek kalıbına karışım dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
- Kek fırından çıkıp,biraz soğuyunca ortadan iki parçaya ayrılır.
- Krema malzemeleri muhallebi gibi pişirilip,soğumaya bırakılır.
- Kekin katları meyve suyu ile ıslatılır.
- Soyulup,incecik dilimlenmiş şeftali parçaları katların arasına yerleştirilir.
- Kekin üst parçası da konularak,üzerine ve yanlarına krema sürülüp,bıçakla düzeltilir.
- Pastanın üzerine istediğimiz meyveler yerleştirilir.
- Eritilmiş tart jölesi kaşık ile üzerine paylaştırılır.
- Buzdolabında bir kaç saat dinlendirilip,servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder