7 Ekim 2012 Pazar

PDÇS-76 TARİF NO:64

Nergis mevsimi bloğunun yazarı etkinlik için istediğin tarifimi alabilirsin demiş ama bloğa giripte birbirinden güzel tarifleri görünce seçmekte zorlandım bloğun adı gibi içeriğide çok güzel şeker hamuruyla harika kuraiyeler ve pastalar yapmış ben sizin için yapımı biraz daha kolay olan bir pasta seçtim bloğu gezmek için TIKLAYINIZ........

NERGİS MEVSİMİ-MEYVELİ PASTA

     Pandispanyasını kendiniz yaparak veya sadece kremasını yapıp, hazır satılan pandispanyalardan  kullanarak da yapabileceğiniz bir pasta.Meyve olarak, istediğiniz, sevdiğiniz değişik mevsim meyvelerini kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta 
  • 4 kahve fincanı toz şeker 
  • 5 kahve fincanı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 3 yemek kaşığı sıcak su 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
Kreması:
  • 3 su bardağı süt 
  • 2 çay bardağı toz şeker 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 2 adet yumurtanın sarısı 
Üzerine:
  • 1 su bardağı şeftali suyu
  • 4 adet şeftali 
  • 2 adet kivi 
  • 10-15 adet kiraz 
  • 1 küçük paket tart jölesi
Yapılışı:
  • Yumurtalar,toz şeker ile beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
  • Zeytinyağı ve sıcak su eklenir.
  • Diğer malzemelerde eklenip,karıştırılır.
  • Çok az yağlanıp,unlanmış kek kalıbına karışım dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
  • Kek fırından çıkıp,biraz soğuyunca ortadan iki parçaya ayrılır.
  • Krema malzemeleri muhallebi gibi pişirilip,soğumaya bırakılır.
  • Kekin katları meyve suyu ile ıslatılır.
  • Soyulup,incecik dilimlenmiş şeftali parçaları katların arasına yerleştirilir.
  • Kekin üst parçası da konularak,üzerine ve yanlarına krema sürülüp,bıçakla düzeltilir.
  • Pastanın üzerine istediğimiz meyveler yerleştirilir.
  • Eritilmiş tart jölesi kaşık ile üzerine paylaştırılır.
  • Buzdolabında bir kaç saat dinlendirilip,servis edilir.


Hiç yorum yok: