3 Ekim 2012 Çarşamba

PDÇS-76 TARİF NO:51


 Şimdide sırada kalbegdenyoldan dördüncü tarifimiz nefis bir kısır tarifi çayın yanına mutlaka olması gereken bir lezzet henüz etkinliğimizde yoktu çok teşekkürler diğer tarifler için TIKLAYINIZ.......

  KALBEGDENYOL-KISIR
Bu kısırıda akşam gelen arkadaşlarım için hazırladım.Herkes kısırı kendi damak zevkine göre yapar.Bizimde kısırımız böyle yiyenlerden tam not alıyor,arzu ederseniz sizde deneyebilirsiniz.Füsun Hanımın etkinliğide uygun bir tarif.
1 su bardağı ince bulgur 
Üstünü çok az ama çok az geçicek kadar sıcak su(suyu çok gelirse sulu olur güzel olmaz.)
1 kuru soğan
1 taze soğan
3 yaprak marul
2 adet salatalık
Yarım bardak maydanoz
Yarım demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon
1 yemek kaşığı domates salçası,yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz,karabiber,kimyon,pulbiber
Varsa nar ekşiside çok yakışır.(yoktu ben kullanmadım)
Bulgurun üstüne çıkıcak kadar sıcak su dökelim ve ağzını kapatalım 15 dak. dinlensin.O arada kurusoğanı 
yemeklik doğrayalım,zeytinyağını döküp salçayla kavuralım ve bulgurun üstüne döküp iyice karıştıralım.Başka bir kaba, salatalık,marul,taze soğan,dereotu, maydanozu doğrayalım,bulgurun içine döküp karıştıralım.En son limonu, tuzu ve baharatları atıp tadını verelim.Marul yaprağı, turşu ve arzuya göre domatesle servis edelim.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: