26 Eylül 2012 Çarşamba

PDÇS-76 TARİF NO:34

 Suna hanımdan sizler için bir tarif daha mis gibi çıtır çıtır tek lokmalık börekler harika görünüyor ellerine sağlık diğer güzel tarifleri için TIKLAYINIZ.......

 

SUNADAN DENEMELER-MİNİK MİLFÖY BÖREKLERİ


       Selamlar arkadaşlar, tek lokmalık yiyeceklere bayılırım, benim gibi iştahlı biri kısa zamanda daha fazla yiyebiliyor ondan sanırım :)
        Tarif miss gibi 'den orjinal tarif kıymalı, ben peynirli maydonozlu yaptım çok pratik aniden gelen misafirler için birebir...

MALZEMELER
  • Bir paket milföy
  • Peynir (isteğe göre lor, kaşar vb olabilir) pırığı
  • İnce doğranmış maydonoz
  • Biraz pul biber ve karabiber
  • Üstü için bir yumurta sarısı ve yoğurt karışımı
  • Kabuğu soyulmuş ve minicik doğranmış bir tane domates
YAPILIŞI

        Dört tane milföyü kare olacak şekilde kenarlarından bastırarak yapıştırıyoruz ve merdaneyle biraz genişletiyoruz. İç malzemeyi bir kenara koyup rulo şeklinde katlıyoruz 2 şer santım aralıkla kesiyoruz, pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye diziyoruz tüm milföylere aynı işlemi uyguluyoruz 20 lik paketten yaklaşık 30-35 tane çıkıyor (yanlış hatırlamıyorumdur umarım :) ) üstlerinede yumurta yoğurt karışımımızı sürüp önceden ısıttığımız fırında milföyler kızarana kadar pişiriyoruz çayımızı demliyoruz afiyetle yiyoruz :))
TARİFİ YİNE FÜSUN ARKADAŞIMIZA GÖNDERİYORUM PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ İÇİN.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba kolay gelsin seninle hiç tanışmamaıştık bloğuma yorum bırakmışsın etkinlik davetine istinaden geldim bugünkü yayınımda kek tarifim var alabilirsin sevgiler.