23 Eylül 2012 Pazar

PDÇS-76 TARİF NO:20

   Reyhan hanımdan özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti hamur kızartması tarifi hemde çörek otlu nefis görünüyor ellerine sağlık bloğuna gözatmak isterseniz TIKLAYINIZ.......

   

REYHAN'LA HER ŞEY-Çörekotlu Hamur Kızartması

Değerli  dostlar ''PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 76.hafta'' 'sısevgili fusununmutfagi blogunda BAŞLADI !!! 

Ben de hazır sabah sabah coşup Çörekotlu Hamur Kızartması yapmışken bu tarifi bu etkinliğe pas etmek istedim.Biz beğendik yavrularla bakalım siz beğenecek misiniz?



Malzemeler=

2 yumurta
4 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı yumuşak margarin
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı çörek otu
Yarım limon
1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için=Sıvıyağ

Yapılışı=

Çırpma kabına yumurtaları kırın, üzerine yoğurdu ve margarini alın.limon suyunu kabartma tozunun üstüne sıkın ve çırpma kabına ilave edin, çırpma teli ile karıştrın.

Çörekotunu ve tuzunu atıp karıştırın.Unu azar azar ilave edin, iyice yoğurun, üzerini streç folyoyla kapatıp dinlenmeye bırakın.

Dinlendikten sonra tezgaha alıp iyice açın, kurabiye kalıpları veya bardak ağzıyla şekiller verin.Sıvıyağda kızartın.Havlu kağıt serilmiş bir kaba alın.Afiyet olsun..

Tabiii ben her zamanki gibi kadıya ferman yetiştirme modunda olduğumdan ne hamuru dinlendirebildim, ne açabildim, ne de unutup kabartma tozuna limon sıkabildim.Siz aheste aheste yapınız efendim ben değilsiniz ya sonuçta:) Küçük yavru pek çörek otu sevmediğinden ölçüyü de biraz kısa tuttum..Ha sonuçta gayet güzel hamurlar çıktı, çayın yanında biz götürdük efendim, tavsiyem sizin de götürmeniz...

1 yorum:

reyhane dedi ki...

Çok teşekkür ederim, etkinlik gayretiniz bol olsun..:)