22 Eylül 2012 Cumartesi

PDÇS-76 TARİF NO:19


Yer sofrasından ikinci tarifimiz geldi harika görünüyor ellerine sağlık eminim tadıda çok güzeldir diğer tarifler için TIKLAYINIZ...... 

YER SOFRASI-Kahveli Muzlu Parfe

Yaz bitmeden bir parfe tarifi vermek istedim. Parfelerin meyvelileri yaparım çoğu zaman ama kahvelisi ne zamandır aklımda olsa da yeni yaptım. Muz ile kahvenin uyumuna bayıldığım için bu tatlı da pek hoşuma gitti. Üzerine hazır çikolata sos ya da benmari usulü eritilmiş çikolata dökebilirsiniz. Ben krema içinde çikolata erittim ve rengi biraz açık bir çikolata sos oldu. Ağzınızı tatlandıracak kolay tariflere devam diyerek tarife geçiyor ve bu tarifi Füsun’un Mutfağı’nın P.D.Ç.S. etkinliğine 2. tarif olarak gönderiyorum.
Kahveli Muzlu Parfe:
  • 12 adet kakaolu bisküvi
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 3/4 yemek kaşığı instant cafe(gold olmasını tercih edin)
  • 1 adet  muz
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri İçin:
  • 1/2 paket süt kreması
  • 3/4 paket bitter çikolata
Kahveyi soğuk sütün içinde iyice karıştırıp eritin. Krem şantiyi içine ekleyip çırpıcı ile katılaşıncaya kadar çırpın. Bisküvileri elinizle irice kırın. Muzu küp doğrayın. Ceviz, muz ve bisküvileri kahveli krem şantiye ekleyip kaşıkla yavaşça karıştırın. Streç film kaplı bir kalıba ya da silikon kalıba döküp buzlukta 3-4 saat bekletin.
Süt kremasını bir küçük tavaya alıp içine çikolataları kırın. Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın ve ocağın altını kapatın. Sosu oda sıcaklığına gelince buzluktan bir servis tavağına ters çevirip çıkardıktan sonra parfenin üstüne dökün ve tekrar buzdolabına kaldırın. Sos donunca dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

1 yorum:

KALBE GİDEN YOL dedi ki...

Füsun HANIM merhabalar,
Bende etkinlik için Tiramisu tarifi yayınladım umarım beğenirsiniz!