LEZZETLİ SANATLAR-KOLAY MERMER KEK
Kolay kabaran tane tane dökülen bir kek yapmak istiyorsunuz.
Zahmetsiz % 100 tutan bir kek tarifi arıyorsunuz.
Mermer Kek'in bütün püf noktalarını yapılışında veriyorum.
MALZEMELER
- 4 adet yumurta
- 6 kahve fincanı toz şeker
- 4 kahve fincanı süt
- 3 kahve fincanı sıvıyağ
- 9 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-3 kaşık kakao (25 gr. koyu kakao, ülker veya Dr. Oetker)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2-3 damla limon suyu
YAPILIŞI
- Öncelikle kek için kullanacağınız bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı iki kez eleyin.
- Yumurta ve şekeri mikser ile 15 dk. çırpın.
- Süt ve sıvıyağı ekleyin. Mikser ile karışacak kadar karıştırın.
- Karbonatın üzerine limon suyu damlatın köpüklensin; karışıma ekleyin.
- Elenmiş un karışımını ekleyip tahta kaşık veya spatula ile karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına karışımın yarısını boşaltın.
- Kalanına kakao ekleyip, karıştırın.
- Önce döktüğünüz beyaz kek hamurunun üzerine kakaolu kek hamurunu dökün.
- Mermer deseni oluşması için, bir kaç yerinden kaşık batırıp çıkartın.
- 180 C'de ısıtılmış fırında önce 40 dk., sonra 165 C'de 10-15 dk. toplam 50-60 dk.pişirin.
- Fırından alınca kalıptan çıkarın.
- Soğuyunca istediğiniz zaman kesip servis yapın.
***Bu keki 76.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'nde ev sahibi olan Füsun (http://www.fusununmutfagi.blogspot.com) arkadaşıma gönderiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder