21 Eylül 2012 Cuma

PDÇS-76 TARİF NO:15

    Lezzetli sanatlardan çok güzel kabarmış nefis bir kek tarifi geliyor sizlere ölçüleri fincanla vermiş mutlaka denemelisiniz kabarması garanti nasıl olsa diğer lezzetli tarifler için TIKLAYINIZ.....


   

LEZZETLİ SANATLAR-KOLAY MERMER KEK

Kolay kabaran tane tane dökülen bir kek yapmak istiyorsunuz. 

Zahmetsiz % 100 tutan bir kek tarifi arıyorsunuz.

Mermer Kek'in bütün püf noktalarını  yapılışında  veriyorum.




MALZEMELER

  • 4 adet yumurta 
  • 6 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı süt
  • kahve fincanı sıvıyağ
  • 9 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 kaşık kakao (25 gr. koyu kakao, ülker veya Dr. Oetker)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2-3 damla limon suyu

YAPILIŞI

  1. Öncelikle kek için kullanacağınız bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı iki kez eleyin. 
  3. Yumurta ve şekeri  mikser ile 15 dk. çırpın.
  4. Süt ve sıvıyağı ekleyin. Mikser ile karışacak kadar karıştırın.
  5. Karbonatın üzerine limon suyu damlatın köpüklensin; karışıma ekleyin.
  6. Elenmiş un karışımını ekleyip tahta kaşık veya spatula ile karıştırın.
  7. Yağlanmış kek kalıbına karışımın yarısını boşaltın.
  8. Kalanına kakao ekleyip, karıştırın.  
  9. Önce döktüğünüz beyaz kek hamurunun üzerine kakaolu kek hamurunu dökün.
  10. Mermer deseni oluşması için, bir kaç yerinden kaşık batırıp çıkartın. 
  11. 180 C'de ısıtılmış fırında önce 40 dk., sonra 165 C'de 10-15 dk. toplam 50-60 dk.pişirin.
  12. Fırından alınca kalıptan çıkarın. 
  13. Soğuyunca istediğiniz zaman kesip servis yapın.


***Bu keki 76.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'nde ev sahibi olan Füsun  (http://www.fusununmutfagi.blogspot.com) arkadaşıma gönderiyorum.

Hiç yorum yok: