21 Eylül 2012 Cuma

PDÇS-76 TARİF NO:14

 Sevil hanım etkinlik için çok güzel bir mısır ekmeği tarifi  geldi harika görünüyor ellerinize sağlık Seval hanım ,diğer tariflerinide görmek isterseniz TIKLAYINIZ.........



SEVALCE LEZZETLER-MISIR EKMEĞİ



Kırmızı gülHayırlı cumalar dileklerimle,hayırlı günler arkadaşlar.
Kahvaltı ve balık masalarına yakışan,hatta sıcacık bir kase çorbanın yanında yiyebileceğiniz.Nefis bir mısır ekmeğine ne dersiniz?
''Kahvaltı burunch'' masamda ki nefis mısır ekmeğinin tarifini NziGi bloğunun sahibi,Nazlı arkadaşımda görünce not almıştım.Arkadaşımın da dediği gibi,şimdiye kadar yediğimiz hazır mısır ekmeklerinden çok farklı bir ekmek.Hatta tuzlu kek yerine bile geçer.
Teşekkürler Nazlı arkadaşım.Arkadaşım da tarifi Aylin arkadaşımız'dan aldığı için.Ayrıca Aylin arkadaşımıza da teşekkürler,
İlk olarak arkadaşlarla ailece balık sefası yaptığımız gün arkadaşıma bende bir tarif var.Hadi balığın yanına mısır ekmeği yapalım diyerek bu nefis ekmekle tanışmıştım.İnanır'mısınız? O akşam balığın yanında 1 tepsi mısır ekmeği yenmişti:)
Ayrıca bu tarifi Fusununmutfagi nın etkinliğine yolluyor,arkadaşımıza bol paylaşımlar diliyorum.

MALZEMELER:
3,5 Su bardağı mısır unu
1 Su bardağı beyaz un
1 Yumurta
1 Su bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı kadar tuz
1 Çay bardağı yer fıstığı (tarifte yoktu ben ekledim)
Ceviz veya fındık içi de olur.
5 - 6 dal ince doğranmış dereotu
1 Su bardağı kaynamış su

HAZIRLANIŞI:

1=Çukur bir kapta,zeytinyağı süt ve yumurtayı parmaklarınızla karıştırın.
2=Yer fıstığını ayıklayıp,rondoda irili ufaklı çekin.
3= Ayrı bir kapta unları,kabartma tozu,fıstığı,tuz ve şekeri karıştırıp.1 nolu sıvı karışıma ekleyerek tüm malzemeyi yoğurmaya başlayın.
En son kaynamış suyu ilave ederek tekrar yoğurun.Yağlı kağıt serdiğiniz mini fırın tepsisine elinizle üzerini düzelterek yayın.
180 derecede mini fırında altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 
İlk fırından çıkınca sıcakken dilimlemeyin,mısır unundan dolayı kırılkan bir yapıya sahip olduğu için dağılıyor.İyice soğusun sonra dikkatlice dilimleyip servis tabağına dizin.

NOT:Tarifte fıstık yoktu,biz hanımlar illa birşeyler ilave etmeyi severiz ya:) İyi ki de etmişim fıstık ayrı bir lezzet katmış.Fıstığı rondoda ufak kırıntı şeklinde çektim.Arkadaşımın tavsiyesi üzerine arzuya göre tulum peyniri de konulabilirmiş.Her iki yaptığımda da evde yoktu,bir daha ki sefere tulum peynirlisini yapıcam.Çok sevdiğim bir peynir çeşidi öyle de muhakkak daha da nefis olacağını düşünüyorum.
Biz arkadaşımla merakla tadına baktığımız da,parmaklarımızı yemekten korktuk:)Öyle nefis bir lezzet yani.Fırınlar da satılan mısır ekmekleri gibi sert değil.Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.

Arkadaşlarımızla paylaştığımız,balık masamızın mısır ekmeği.

      Kahvaltı bruch masamızın mısır emeği.
                                  Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: