21 Eylül 2012 Cuma

PDÇS-76 TARİF NO: 16


    Hayat mutfakta güzel bloğunun sahibinden güzel kremalı bir kek tarifi bizlerle paylaştığı için çok teşekkürler diğer tarifleri görmek için TIKLAYINIZ.......


HAYAT MUTFAKTA GÜZEL-KREMALI ELMALI KEK




Tatlı tatlı bir haftasonu geçirmek için tatlı bir tarif...

MALZEMELER

Kek için;

4 tane yumurta

¾ su bardağı toz şeker

2 tane büyük elma ( minik minik doğranmış )

½ su bardağı ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Bütün bu malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra servis yapabileceğiniz bir fırın kabına boşaltın ve 180° ye ısıtılmış fırında pişirin. Bu kek hamuru az gibi gözükebilir, ilk yaptığım zaman bana da öyle gelmişti ama  güzel kabarıyor. Hatta ben yaptığım bu kek hamurunu iki kalıba paylaştırdım, ikincisi biraz daha küçük bir kalıp. Üstüne krema da ilave edileceği için kek kabardıktan sonra kek kalıbında yer olması gerekli kremayı dökmek için, benim kalıbımın yüksekliği az olduğu için böyle yaptım. Yani hamurun tamamı resimdekinden daha da fazla kabarıyor. Küçük olan kalıptakini de sadece kek olarak tükettik, krema dökmeden de yemenizi tavsiye edebilirim, iki halide lezzetli.

Ve 1 su bardağı soğuk süt (Kek hamurunu ikiye ayırırsanız eğer, sütü de yarım yarım paylaştırın, sadece kek olarak yiyecekseniz süt dökmeye gerek yok sanırım.)

Kekinizi fırından çıkarınca üstüne 1 su bardağı soğuk süt dökün. Ve soğumaya bırakın...



Krema için;

4 su bardağı süt

¾ su bardağı şeker

1 su bardağı un

50 g tereyağ

200 ml krema

2 paket vanilya

Tereyağ, krema ve vanilya hariç bütün malzemeleri devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca teryağını, kremayı ve vanilyayı ilave edin ve bir müddet daha özleşinceye kadar karıştırın. Hatta mikserle 2-3 dk çırparsanız daha da güzel oluyor. Biraz ılımasını bekledikten sonra soğumuş kekin üstüne dökün ve üstünü ister hindistan cevizi ile ister toz fıstık ile süsleyin. Ya da mevsim meyveleri ile süsleyerek daha renkli bir görünüm elde edebilirsiniz. Sonra da buzdolabında bekletip serin serin yiyebilirsiniz.



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: