18 Temmuz 2012 Çarşamba

TEREYAĞLI HALKALAR


Ramazana girmeden elimdeki son tarifide sizlerle paylaşmak istedim bu nefis halkaları sahurda peynir ve çayla birlikte tüketebilirsiniz şekil olarak siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz ben fırınlarda yapılıp sokaklarda poşetlerle satılan bu halkaları çok sevdiğim için böyle y

MALZEMELER :      1 su bardağı erimiş tereyağ +sıvıyağ
1,5 su bardağı su
                                                         1 yumurtanın sarısı üzerine beyazı hamurun içerisine
1 tatlı kaşığı tuz
              1 yemek kaşığı kurumaya
      2 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un

Ilık suyun içerisine mayayı koyup 5 dakika bekletin sonra diğer malzemeleri ilave edip elinizle karıştırın ve unu koyup biraz sertçe bir hamur yapıp iyice yoğurun .Hamurun üzerini kapatıp 30-40 dakika bekletin ve daha sonra şekil verip üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecede ısınmış fırında pişirin özellikle yeni piştiğinde ılık ılık yemenizi tavsiye edrim .



AFİYET OLSUN...............



1 yorum:

yesilmutfaktanlezzetler.blogspot.com dedi ki...

Süper bir görüntü, ellerine saglik canim...Hayirli ramazanlar....