28 Temmuz 2012 Cumartesi

MANİSA KEBABI



         Ramazan başlayalı 9 gün oldu ve ben ilk tarifimi ancak sizlerle paylaşabiliyorum hava o kadar sıcak ki ne yemek yapmayı nede yemeyi istiyor insan iki gündür akşamları biraz serinlik çıkınca kendime gelebildim ancak ve bugün yaptığım bu nefis yemeği iftar sofranızda yer vermeniz için hemen yazmak istedim biz ailecek çok beğendik ramazan çıkmadan mutlaka deneyin misafir ağırlamak içinde çok uygun...


 İÇİ İÇİN MALZEMELER : 1kğ dana gulaş
                                               küp küp doğranmış ve kızartılmış 1 patates,1 patlıcan ve 4-5 tane biber
                                               2 tane kuru soğan
                                               3 diş sarımsak
                                               3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
                                               1 yemek kaşığı salça
                                               1 tatlı kaşığı toz biber
                                               tuz

KREP İÇİN :  2 yumurta
                       2 su bardağı süt
                       1,5 su bardağı un
                       tuz

      Öncelikle etimizi pişirmek için kuşbaşı doğrayalım ve ısınmış tencereye zeytinyağımızı döküp hemen etleri koyalım ve karıştıralım et suyunu salıp çekene kadar bekleyelim yağına kalınca soğanı ,sarımsağı koyup kavuralım salçasını biberini ekleyip 2 su bardağı sıcak suyunuda koyup düdüklüde etler ymuşayıncaya kadar pişirelim e pişince tuzunu atıp bir iki taşım kaynatalım.
   
      Etler pişerken kreplerimizi hazırlayalım bütün malzemeyi karıştırıp ısıtılmış ve bir iki damla yağ sürülmüş tavada ince olacak şekilde kreplerimizi pişirelim bu ölçüden 8-9 tane krep çıkıyor.

      Pişen etlerimizi büyük bir kaseye alalım suyu tencerede kalsın .Etin içerisine biraz kekik ilave edelim ve kızarttığımız sebzeleri ekleyelim siz bu aşamada isterseniz küçük bir kavanoz garnütür ekleyebilirsiniz .Hazırladığımız krepleri bir kasenin içerisine koyup içine 3-4 kaşık kadar et koyup uçlarını içerisine koyup ters çevirerek pişireceğiniz tepsiye dizin ben biraz fazla doldurmuşum bitirmekte zorlandık .Toplam sekiz tane oldu kebaplarımızın üzerine etin suyunu dökün birer dilimde kaşar yerleştirip ısınmış 180 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin .




           AFİYET OLSUN..........


Hiç yorum yok: