8 Mayıs 2012 Salı

ÇİKOLATALI MUS PASTA



Pastayı cumartesi günü kardeşimin doğum günü için yaptım çok lezzetli bir pasta oldu özellikle kreması yiyenler tarafından tam not aldı.Pastayı SEMAVER de görmüştüm o da sanırım başka yerden görüp yapmış burayı tıklayarak arkadaşımın yaptığı pastayı görebilirsiniz ben de tarifi aynen uyguladım yanlız zamanım kısıtlı olduğu için hazır pasta keki aldım ,kek 2 katlıydı ben kalın olan parçayı tekrar bölerek 3 katlı yaptım ve kek dilimlerininde ince olmasını istedim.
  Krema tarifinide aynen uyguladım çikolata miktarını 150 g koydum ve pastayı kelepçeli kalıbın içerisine kekin ilk parçasını koyup vişne suyu ile ıslattım kalın bir tabaka krema koyup kat kat bu işlemi tekrarladım 4-5 saat kadar bekleyip kalıptan çıkardım üzerine kakao ekledim bir dahaki yaptığımda içerisine antep fıstığı koymayı düşünüyorum bu pastaya eminim çok yakışır.

    Kremanın tarifini buraya aynen kopyalıyorum ve arkadaşımada çok teşekkür ediyorum.



  • 180 gr bitter kuvertur çikolata parçalanmış 

  • ¼ su bardağı süt

  • 55 gr (4 yemek kaşığı) tereyağ

  • 1 yumurta sarısı

  • 250 ml soğuk krema (200 ml krema)

Hazırlanışı: Sıcak su üzerine koyduğunuz sos kabında (benmari usulü) çikolata,süt,ve tereyağı birlikte eritin..( ben yumurta sarısınıda çikolata ile birlikte benmari usulü pişirerek yaptım (ben de yumurta sarısını bu şekilde kullandım) )
Başka bir kapta kremayı mikserle çırparak sertleştir. (ben miksekin uçlarını bir süre buzlukta beklettim)Çikolatalı karışım ılısın, yumurta sarısınıda ekleyip çırpın ve kremaya ekleyip karıştırın.


           Bu tarifi etkinlik için BİR DİLİM  DÜŞ arkadaşıma gönderiyorum.


             AFİYET OLSUN.............


11 yorum:

FATMA dedi ki...

hımm fisuncum harika görünüyor tam benim sevdiğim gibi bi pasta olmuş ellerine sağlık bendemi demesemki:)))

hanife dedi ki...

Pastanın görüntüsüne bayıldım eline sağlık

HARİKA MUTFAK dedi ki...

harika görünüyor ellerine sağlık...

Bir Dilim Düş dedi ki...

canım ellerine sağlık tarifini yayınladım...

Sevgiler,
evren

sofrasanati dedi ki...

merhaba fusün hanım

izleyicileri eklemek için benim kullandığım yöntemi anlatayım,
kumanda panelini yani bloggerın ilk sayfasını açıp orada yeni kayıtın yanında bir dosya işareti var bu dosya işaretinin yanındaki ok u tıklatıp yerleşimi seçiyoruz
yerleşim ekranı açılında gadget ekle diye bir yer var bende sağ tarafta oradan gadgetları açıyoruz ve izleyicileri ekliyoruz. blogta nerede dumasıı istiyorsanız oraya yerleştirin ama tavsiyem üstlerde olsun sizi izlemek isteyenler hemen görsün sonra ok deyip kaydediyoruz. umarım anlatabilmişimdir. hayırlı günler.

sarımutfak-hande dedi ki...

merhaba aramıza hoşgeldin
sayfamı beğenmenize sevindim elimden geldiğince yardım ederim size.başlık resmimi ve yazısını ben yapmadım yarendentarifler sitesinin sahibi yaren yaptı onu bilemiyorum yani resimli etiketlere gelince tasarımlardan gadget ekle de resim eklemeyi seç bağla kısmına koyacağın etiketin linkini koy mesela salata ise salataltın kek ise keklerin sonra resmini seç sığacak şekilde küçült de kaydet.onu üstüne gidip sürükleyerek istediğin sıraya koy canım.kolay gelsin
sevgiler

ehlikeyfchef dedi ki...

hazır pasta gibi olmuş ellerinize sağlık,sevgilerimle:)

yesilmutfaktanlezzetler.blogspot.com dedi ki...

Canim harika bir pasta ellerine saglik, blogun da hayirli olsun....Seni izlemeye aldim, bende bloguma beklerim seni...Sevgilerimle....

FATMA dedi ki...

laleler süper olmuşşşş yaaaaaaaa bende istiyorummmm :))

durutarifler dedi ki...

Nefis nefis olmuş
Bu aralar çikolata ihtiyacım acayip arttı.
Ellerine sağlık
Sevgiler

FATMA dedi ki...

bayıldım güllere ellerine sağlık eltoşum.diğer yeniliklerinden de istiyorummmmm..:)