4 Nisan 2012 Çarşamba

YUFKA MANTISI


       Resim güzel çıkmadı ama çok lezzetli bir tarif,oldukçada kolay tadına bakanlar çok beğendiler.Ben ancak sofradan kalanların resmini çekebildim.6 yufka ile oldukça fazla oluyor ,sos dökmeden önce fazlasını poşetlere koyup dondurucuda saklayabilirsiniz.
       MALZEMALAR :      6 yufka
                                   1 yumurta
                                   1 çay bardağı süt
                                   1 çay bardağı zeytinyağ
                                   300g kıyma
                                   kurusoğan,tuz,kırmızı toz biber
    Yufkanın birini tezgaha serin üzerine yumurta,süt,zeytinyağ karışımından sürün yufkayı ortadan ikiye bölüp uzun kenarına kıyma,soğan ,biber ve tuz ile hazırladığınız içi koyup rulo yapın ve 2 parmak genişliğinde kesip fırın tepsisine yerleştirin .Üzerine artan karışımınızdan sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirin.
     Piştikten sonra servis yapacağınız zaman üzerine tereyağlı salçalı sos dökün daha sonra sarımsaklı yoğurt ekleyin nefis oluyor mutlaka deneyin.

               AFİYET OLSUN............

Hiç yorum yok: