1 Nisan 2012 Pazar

TAVUKLU MANTARLI PİLAV



                     MALZEMELER :    yarım kilo mantar
                                                 1 parça tavuk ğöğsü
                                                 2 su bardağı pirinç
                                                 1 tane kuru soğan
                                                 tereyağ veya zeytinyağ

          Pirinçler bol tuzlu ılık suyla 1 saat önceden ıslatılır.Tavaya yağ konur doğranmış soğanlar çok az kavrulur doğranmış tavuklar ilave edilir ,tavuklar suyunu çekince iri iri doğranmış mantarlar konur kavrulur mantarlarda suyunu iyice çektiğinde yıkanmış ve süzülmüş pirinç konur ve kavrulur.Kavrulan pirincin üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edilir ve tencerenin altı kısılır.Kısık ateşte pilav suyunu iyice çektiğinde tavanın ağzına kağıt havlu konur ve bir süre dinlendirilir.

           Dinlene pilav karıştırılarak servis yapılır.Çok lezzetli bir pilav oluyor isterseniz pirinç yerine bulgurda kullanabilirsiniz.

              AFİYET OLSUN......................

                                        

Hiç yorum yok: