1 Nisan 2012 Pazar
TAVUKLU ALİ NAZİK
Gerçekten çok lezzetli harika bir yemek oldu ilk defa denedim kırmızı eti fazla tercih etmediğimiz için kıyma kullanmadım ,onun yerine tavuk kullandım .Ramazan bitmeden mutlaka deneyin derim .
MALZEMELER : 1kg patlıcan
2 parça tavuk göğsü
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tane kuru soğan
3 tane yeşil biber
2 tane domates
yarım yemek kaşığı salça
1 kase sarımsaklı yoğurt (koyu kıvamlı)
Öncelikle patlıcanlar ocakta közlenir, ben fırında közlenmiş patlıcanı sevmediğim için ocak kirleniyor olsada yinede ocakta közlüyorum.Kabukları soyulur ince ince doğranır ve yarım yemek kaşığı tereyağ ile tavada biraz çevrilir içerisine tuz ve pul biber atılır.
Tavuk etleri küçük küçük doğranır kalan tereyağ ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavrulur ,tamamen suyunu çekince ince doğranmış soğn ve biberler konur kavrulmaya devam edilir.Kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesler eklenir biraz pişince salça eklenir karıştırılır ve yarım su bardağı sıcak su eklenerek 15 dk kadar kısık ateşte pişirilir.Tavuğun içerisine körü,pul biber gibi baharatlar koyabilirsiniz.
Servis tabağına közlenmiş patlıcanlar serilir üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür en üstede tavuklar serilir ve maydonozla süslenir.
NOT : Patlıcanlarda tavuklarda çok sıcak olmasın yoksa yoğurt kesilebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder