1 Nisan 2012 Pazar

SEMİZOTLU BÖREK



              Semiz otlu börek mi olur ?diye şaşırdınız sanırım.Hemde harika oluyor birde bahçede yetişen semiz otu olursa tadına doyulmuyor.Markette satılan semiz otlarını ben pek sevmiyorum ama bu sefer mecburen marketen aldıklarımı kullandım.Ramazan boyunca bu üçüncü semiz otlu börek yapışım özellikle sahur için yapıyorum çok hafif ve lezzetli.

                  Malzemeler   :         6 adet yufka
                                               büyükçe bir bağ semiz otu (sanırım 1kg kadar gelirdi)
                                               beyaz peynir veya lor peyniri,pul biber

                  Sos için           :           3 yumurta
                                               1 su bardağı yoğurt
                                               yarım su bardağı süt
                                               yarım su bardağı sıvıyağ

 
               Yufka tezgahın üzerine serilir ve hazırlanan sostan hertarafına sürülür ve ortadan ikiye kesilir.Ayıklanmış ve yıkanmış olan semiz otları iri iri doğranır yufkanın üzerine serilir.Peynir ve pul biber atılır ,rulo şeklinde sarılarak yağlanmış fırın tepsisine kol böreği gibi sıkıştırılarak dizilir. Kalan sos üzerine gezdirilir ve 200 derecede ısınmış fırında pişirilir.Fırından çıkınca üzerine hiçbir şey örtmeyin öylece soğumaya bırakın.

           
        




             Sıcak sıcak yemesi çok nefis oluyor ama soğuduğu zaman da mikro dalga fırında ısıtabilirsiniz.


                  AFİYET OLSUN.................

Hiç yorum yok: