1 Nisan 2012 Pazar
SEMİZOTLU BÖREK
Semiz otlu börek mi olur ?diye şaşırdınız sanırım.Hemde harika oluyor birde bahçede yetişen semiz otu olursa tadına doyulmuyor.Markette satılan semiz otlarını ben pek sevmiyorum ama bu sefer mecburen marketen aldıklarımı kullandım.Ramazan boyunca bu üçüncü semiz otlu börek yapışım özellikle sahur için yapıyorum çok hafif ve lezzetli.
Malzemeler : 6 adet yufka
büyükçe bir bağ semiz otu (sanırım 1kg kadar gelirdi)
beyaz peynir veya lor peyniri,pul biber
Sos için : 3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
Yufka tezgahın üzerine serilir ve hazırlanan sostan hertarafına sürülür ve ortadan ikiye kesilir.Ayıklanmış ve yıkanmış olan semiz otları iri iri doğranır yufkanın üzerine serilir.Peynir ve pul biber atılır ,rulo şeklinde sarılarak yağlanmış fırın tepsisine kol böreği gibi sıkıştırılarak dizilir. Kalan sos üzerine gezdirilir ve 200 derecede ısınmış fırında pişirilir.Fırından çıkınca üzerine hiçbir şey örtmeyin öylece soğumaya bırakın.
Sıcak sıcak yemesi çok nefis oluyor ama soğuduğu zaman da mikro dalga fırında ısıtabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.................
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder