2 Nisan 2012 Pazartesi

RENKLİ BÖREK




            Bu böreği yapmanın en uğraştırıcı bölümü iç mmalzemelerini hazırlamak oluyor .Üç ayrı börek içi hazırlanıyor ama bu görüntü için değer sanırım.

              İÇ MALZEMELERİ :             1- 250 g ıspanak kendi suyuyla pişirilir suyu süzülür ince ince doğranır ve tavada kavrulan soğanın içerisine katılır tuzu ve pul biberi atılıp karıştırılır soğumaya bırakılır soğuyunca içerisine bir kase ufalanmış peynir katılır.

                                                           2- 2 adet havuç rendelenir 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur (suyunu çekene kadar) ve tuz atılır .
   
                                                           3- iki tane tavuk göğsü haşlanır ve parçalara ayrılır tuzu ve karabiberi atılır.Tavuk yerine kavrulmuş kıyma pastırma veye haşlanmış patates koyabilirsiniz.

              
                     BÖREK İÇİN :          4 tane yufka
                                                    1 çay bardağı zeytinyağ
                                                    yarım çay bardağı süt
                                                    1 yumurta

             Birinci yufka serilir üzerine yağ süt ve yumurtadan oluşan karışım sürülür ,ikinci yufka üzerine konur yine yağlanır ve havuçlu iç her yerine serilir.Üçüncü yufka üzerine serilir ,yağlanır ve ıspanaklı harç serilir.En son dördüncü yufka serilir yağlanır ve tavuklar serpilir ve yufkların yanlarından biraz içe doğru kıvrılır daha sonra fazla sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır.Ortadan ikiye kesilir ,üzerine kalan yağlı harçtan sürülür 200 derecede kızarana kadar pişirilir.Biraz soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.

                 
             AFİYET OLSUN.............

Hiç yorum yok: