1 Nisan 2012 Pazar

PÜRELİ KÖFTE



           MALZEMELER  :             500 g kıyma
                                                        1/2 paket köfte harcı

                                                        3 tane patates
                                                        1 yemek kaşığı tereyağ 
                                                        1/2 su bardağı süt
                                                        tuz,kimyon

              Köfte yoğrulur ve limon büyüklüğünde yuvarlanır ,elle ortası açılarak yağlanmış fırın kabına dizilir.180 derecede 20 dakika pişirilir.

              Bu arada patatesler soyulup doğranır ve az su ile haşlanır .Kalan su süzülerek sıcakken çatalla iyice ezilir tuz ,tereyağ ve süt konur ve mikserle çırpılır.Kıvamına göre gerekirse birazdaha süt koyabilirsiniz.

             20 dk kızaran köfteler fırından çıkarılır ve yapılan püre krema şırıngası ile köftelerin içine sıkılır .1/2  yemek kaşığı salça 1,5 su bardağı sıcak su ile açılır ve köftelerin üzerine dökülür tekrar fırına konarak yaklaşık 15 dk kadar pişirilir ,köfteleri fırına koymadan isterseniz köftelerin arasına yeşil biberler koyabilirsiniz.



                           AFİYET OLSUN..............

Hiç yorum yok: