1 Nisan 2012 Pazar
FIRINDA KARIŞIK KIZARTMA
Çok sağlıklı ve hafif bir kızartma tarifi sizlere...Yağda yapılan kızartmalardan tat olarak farklı değil .Özellikle kızartma yapıldığında mutfağın battığını ve bütün evin koktuğunu düşünüyorsanız bu tarif tam size göre ,diğer kızartmaya göre çokta çabuk hazırlanıyor.
MALZEMELER : 3 tane patates
3 tane patlıcan
10 tane yeşil biber
4-5 tane olgun domates, 3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
Malzeme miktarını siz dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz,bu ölçülerden tam bir fırın tepsisi oluyor.Öncelikle fırını 210 dereceye ayarlayalım.Patatesleri soyup doğrayın üzerine patlıcanları alaca soyup doğrayın (sebzeleri doğrarken normal kızartma yaptığınız gibi doğrayın) .Patateslerin ve patlıcanların üzerine zeytinyağ koyun tuzunu atın ve iyice karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine dökün ve fazla üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin,ısınmış fırına koyun.Biberleri doğrarayın bir iki damla zeytinyağ ile yağlayın hazır beklesin.
Bu arada domatesleri ve sarımsakları rondodan geçrin ,tuzunu atın ve ocağın üzerine koyup suyunu çekene kadar pişirin.
Fırındaki sebzeler biraz kızardıktan sonra çıkarıp üzerine biberleri ekleyin isterseniz bu aşamada sebzeleri karıştırabilirsiniz.Tekrar fırına koyun
Sebzeler iyice kızarınca fırından alın ,yağlı kağıt yardımıyla tepsiden alıp servis tabağına koyun üzerine domates sosunu ekleyin.
Sarımsaklı yoğurtla yiyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder