2 Nisan 2012 Pazartesi

GUBATE

  
            HAMURU İÇİN :       1 su bardağı sıvı yağ 
                                          1 su bardağı süt
                                          1 su bardağı ılık su
                                          1 paket yaşmaya
                                          tuz, 2 yemek kaşığı şeker 
                                          un
          İÇİ İÇİN  :                 5 tane orta boy patates
                                        1 tane kurusoğan
                                        toz kırmızı biber, tuz
                                        zeytinyağ
                                       maydonoz
        Patatesler haşlanıp ezilir,soğan doğranıp yağda kavrulur üzerine patatesler eklenip tuzu biberi konur ve kavrulmaya devam edilir ve doğranmış maydonoz eklenir.
        Hamur için verilen malzemelerle yumuşak bir hamur yapıp mayalanmaya bırakın.Hamur mayalanınca elinizi yağlayıp bezeler alın ve elinizle yuvarlak açıp içine bolca patateslı harçtan koyup üçgen şekilde kapatın.Tepside 15-20d bekletip üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısınmış fırında pişirin.

        AFİYET OLSUN..........

Hiç yorum yok: