2 Nisan 2012 Pazartesi

NEVZİNE

     
                Nevzine Kayseri'nin yöresel bir tatlısı ,oldukça besleyici ve lezzetlidir tabiki bütün lezzetli yiyecekler gibi bol kalorili bir tatlı.Ben ilk defa yaptım ama misafirlerim ve tadına bakanlar çok beğendiler .
              MALZEMELER  :          1 paket margarin eritilecek
                                            1 su bardağı sıvıyağ
                                            1/2 su bardağı yoğurt
                                            1 su bardağı ceviz
                                           3/4 su bardağı tahin
                                           1/4 çay bardağı su
                                           1 yumurta
                                           7 su bardağı un
                                          1 paket kabartma tozu

                    Un tatlıyı pişireceğiniz tepsiye(BÜYÜK FIRIN TEPSİSİ)  serilir ,üzerine diğer malzemelerin hepsi konur ve el ile iyice ovarak karıştırılır .Biraz katı bir hamur olur daha sonra tepsiye eşit kalınlıkta olacak şekilde iyice bastırılarak yerleştirilir.Pişirmeden tatlı dilimlenir ve 180 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir .
                   3su bardağı su ile 3 su bardağı şeker 10 dakika kaynatılır ve yarım su bardağı pekmez dökülür ve ocaktan alınır .
                    Hamur soğuyunca üzerine sıcak şerbet dökülür ve bir gece dinlendirilir .

                AFİYET OLSUN....................

1 yorum:

yuksekevhanimi.blogspot.com dedi ki...

harika görünüyor elinize sağlık çok severim nevzineyi