2 Nisan 2012 Pazartesi

FIRINDA KARNIBAHAR


             Sonunda resim yükleyebildim LEZZET MUTFAĞI na çok çok teşekkür ediyorum ikidir bu konuda yardımcı oluyor .Karnıbahar kızartmasını çok sevenler ancak çok kalorili olduğu için yiyemeyenler için alternatif bir tarif.Tadıda orjinaline oldukça benziyor biz sarımsaklı yoğurtla yedik ama sadesini ben daha çok beğendim ,denemenizde yara var...

              MALZEMELER  :           küçük boy dallarına ayrılarak haşlanmış karnıbahar 
                                            2 yumurta
                                            yarım çay bardağı süt
                                           2 yemek kaşığı zeytinyağ
                                           yarım paket pane harcı veya 3 yemek kaşığı galeta unu
         Yumurta süt ,zeytinyağ ve pane harcını karıştırın krep hamuru kıvamında olmalı koyu olursa yumurta kırın ,cıvık olursa galeta unu ekleyin eğer pane harcı yerine galeta unu koyuyorsanız tuzunu ve baharatlarını atmayı unutmayın.Karnıbaharlarıda haşlarken tuz atın .Sonra haşlanmış karnıbaharları hazırladığınız karışıma iyice bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
             AFİYET OLSUN........

Hiç yorum yok: