2 Nisan 2012 Pazartesi

TANDIR BÖREĞİ-2


   
         Daha öncede tandır böreği tarifi vermiştim ama bu yeni aldığım tarif harika oldu .Bayramda yapıp misafirlerime ikram ettim herkes çok beğendi.Bu tarifi mutlaka denemelisiniz .Blogcunu yeni haline alışamadığım için resim yükleyemedim ,daha önceki verdiğim tarifin resmini kopyala yapıştır yöntemi ile ekledim.

             Hamur için malzemeler     :           2 kepçe süt
                                                           1 kepçe yoğurt
                                                           1 kepçe su
                                                           yarım kepçe zeytinyağ
                                                           1 paket kabartma tozu
                                                          tuz, aldığı kadar un (çok sert bir hamur olmasın)
           Yağlamak için   :           200g margarini eritin ocağı kapattıktan sonra 3 yemek kaşığı tahin koyup karıştırın.
       
           İçi için       :          İsterseniz peynirli isterseniz kıymalı yapabilirsiniz bu böreğin aslı kıymalı olur .Mutlaka soğan kavurmalı ,toz kırmızı biber atmalısınız.

     
           Yapılışı   :        Yoğurduğunuz hamuru 4 eşit parçaya bölün .Bir parçasını açabildiğiniz kadar açın çok ince ve düzgün olması gerekmiyor ,üzerini tahinli yağ ile yağlayın ve fotoğraftakigibi bezeleyin.

 

         Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın yağlarının donması için soğuk bir yerde bekletin .Hamuru tepsinizin büyüklüğünde açın ve serin iç harcından üzerine gezdirin .Diğer hamurlarıda aynı şekilde tepsiye yerleştirin en üste 1 yumurtayı biraz zeytinyağ ile çırpın ve sürün susam ve çörek otu atıp 200 derecede kızarana dadar pişirin biraz soğuduktan sonra dilimleyin .

        BU ÖLÇÜ BÜYÜK FIRIN TEPSİSİ İÇİN.........
        iç harcını her katın arasına seriyoruz.
 
        AFİYET OLSUN..........

Hiç yorum yok: