1 Nisan 2012 Pazar

EKMEK MANTISI




                Bayat pideleri değerlendirmek için harika bir tarif .Bu tabağı oğlum için hazırladım görüntüsünede tadınada bayıldı.

                Bayat pideleri kuşbaşı doğrayıp tabağın içine koyuyoruz .iki tane kuru soğanı tereyağ ile kavuruyoruz  ,250 gr kadar kıymayı koyup suyunu çekene kadar kavurup üzerine doğradığımız yeşil soğanları ,domatesleri  eklyip karıştırıyoruz .1 kaşık domates salçasını da ekleyip karıştırıyoruz,üzerine 2-3 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 15-20 d kaynatıyoruz.

                Tabaktaki ekmeklerin üzerine kıymalı sosu döküyoruz yanına 3 kaşık yoğurt koyup domates ve biberle süslüyoruz.


                AFİYET OLSUN.....................

Hiç yorum yok: