2 Nisan 2012 Pazartesi

ÇAY SOFRASI-GALETA UNLU TATLI




.Uzun zamandır denemek istediğim tarifleride denedim en kısa zamanda tarifleride sizlerle paylaşacağım.

              MENÜDEKİLER        :            Perde pilav                                                            poğaça
                                                            mercimekli köfte                                                            bitli kurabiye
                                                            cevizli üzümlü yulaflı ekmek
                                                            zeytinyağlı yaprak sarma
                                                            patatesli unlu börek
                                                           yoğurtlu közlenmiş kırmızı biber
                                                           galeta unlu tatlı
                                                           acı sos


           Uzun zamandır galeta unlu tatlıyı denemek istiyordum kısmet bugüneymiş arkadaşlarım oldukça beğendiler çok lezzetliydi ...

   GALETA UNLU TATLI


          
               MALZEMELER     :                4 yumurta 
                                                        yarım su bardağı şeker 
                                                        3/4  su bardağı sıvı yağ
                                                       1 su bardağı fındık
                                                       1 su bardağı galeta unu
                                                       1 su bardağı hindistan cevizi
                                                       1 paket kabartma tozu

          öncelikle 1,5 su bardağı su ile 1 su bardağı şeker 1 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Yumurta ile şeker çırpılır yağ ilave edilir sonra diğer malzemelerde konarak karıştırılır ve yuvarlak veya kare borcama dökülüp 180 derecede iyice kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkınca bir dakika kadar beklenip soğutulan şerbet dökülür .İyice soğuyunca 1 barda sütle çırpılan krem şanti üzerine sürülür.Dolapta bir süre bekletilerek servis yapılır ben akşamdan hazırladım.........


          AFİYET OLSUN.................

Hiç yorum yok: