5 Nisan 2012 Perşembe

BONİBONLU KURABİYE




        Bu kurabiyeleri yeğenim CEMRE ile birlikte yaptık ve  yapımı 10-15 dakika bile sürmedi oldukça pratik ve lezzetli bir kurabiye oldu daha öncede yapmıştım fakat onun tarifi değişikti ve biraz sert olmuştu .Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak tı ve soğudukça biraz sertleşti ve yemesi çok hoş lezzetliydi.Tarifi PASTACI BURCU NUN sitesinden aldım ve aynen uyguladım bir tepsi kurabiye çıktı.Tarifi aynen kopyalıyorum.
      
Malzemeler ;
 
- 2 su bardağı buğday unu
- 1 paket toz kakaolu puding karışımı
- 1 yumurta
- 150 gr sürülebilir bitkisel yağ
- 2 damla sıvı vanilya
- 2 çorba kaşığı bal
- 1 çay kaşığının ucuyla tuz
,- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 paket kabartma tozu
 
- üzeri için renkli bonibon şekerlemesi
 
Yapılışı
 
Derin bir yoğurma kabına tüm malzemeler ilave edip yoğurulur. Ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda olması gerekmektedir. Bu sebeple +un ilavesi gerekli ise (hamur ele çok fazla yapışıyorsa) yapılmalıdır.
 
Fırınımızı 175 dereceye getirip ısıtmaya başlıyalım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Yuvarladığımız parçayı yine avucumuzun içerisinde bastırarak 1 parmak kalınlığına getirelim ve fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirelim.
 
Üzerilerine bonibonları serpiştirerek (veya parçaladığımız bitter çikolataları) önceden ısıtılmış fırınımızda 20 dakika pişirelim. Pişen kurabiyelerimizi mutfak tezgahımızda 30 dak dinlendirdikten sonra servis yapalım.
 

Hiç yorum yok: