4 Nisan 2012 Çarşamba

BALKABAKLI PASTA



             Bu pastayı yapmak hesapta yoktu kabak tatlısı yapmıştım ve tatlı biraz fazla olunca pasta yapmaya karar verdim iyiki de yapmıştım ev halkı bayıldı pastaya özellikle bir gün bekleyince tadı nefis olmuştu.Mutlaka deneyin derim oldukçada kolay bir tarif.

           MALZEMELER:         3 yumurta
                                          yarım su bardağı toz şeker
                                         yarım çay bardağı ılık su
                                        3/4 su bardağı un
                                        2 yemek kaşığı nişasta
                                        yarım paket kabartma tozu
                                       ceviz

        KREMASI :                  1 tabak kabak tatlısı
                                        1 paket krem şanti
                                        yarım su bardağı süt
          Önce yumurtanın beyazlarını ve sarılarını ayırıyoruz.Beyazlarına şekerim yarısını koyup kar haline gelene kadar çırpıyoruz .Sarısına kalan şekeri ve ılık suyu ekleyip rengi açılana kadar mikserle çırpıp üzerine yumurta beyazlarını yavaşca ekleyip tahta çatalla yavaş hareketlerle karıştırıyoruz..Üzerine unu ,nişastayı ,kabartma tozunu ekleyip yavaşca karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye döküp 160 derecede ısınmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin fırından çıkınca bir dakika kadar bekleyip yağlı kağıtla birlikte rulo yapın ve bir beze sarın.
        Kek pişerken kremasını hazırlamak için kabak tatlılarını iyice ezin içerisine yarım bardak sütü ve krem şantiyi koyup karıştırın.

       Kek biraz ılıyınca açın ce kağıttan çıkarın üzerine kremayı kalınca serin bolca ceviz serpin ve rulo yapın  üzerinide kremayla kaplayıp tüm cevizlerle süsleyin tercihen ertesi gün servis yapın .

                     AFİYET OLSUN.................

Hiç yorum yok: