30 Mart 2012 Cuma

FIRIN POŞETİNDE TAVUK DOLMASI



         Tavuk dolması için önce tavuğunuzu iyice yıkayıp temizleyin daha sonra 1 tatlı kaşığı salça,1 yemek kaşığı limon ,1 yemek kaşığı zeytinyağ ve biraz pul biber ile tavuğun içini ve dışını iyice ovun mümkünse 1-2 saat kadar buz dolabında bekletin.

         İçi için ise ıslatılmış 1 çay bardağı (büyükçe bir bardak) pirinçten biraz diri kalacak şekilde pilavınızı pişirin piştikten sonra içerisine 1 yemek kaşığı kuş üzümü ,ve baharatları (karabiber,çok az tarçın ,yenibahar...)koyup karıştırın.

         Tavuğunuzun içine pilavı yerleştirip kürdanla tavuğun açık kalan kısmını dikin ve fırın poşetine koyup yaklaşık 1 saat kadar pişirin .Pişme süresinin son 10 dakikasında fırın poşetini açıp tavuğu fırına öyle sürün daha iyi kızaracaktır.

         Benim hazırladığım tavuk 1 saatte pişti ama tavuğun büyüklüğüne göre süre azalabilirde artabilirde siz çatalı tavuğunuza batırarak pişip pişmediğini anlaya bilirsiniz.Resmi  kürdanların bir kısmını çıkartıp pilavın görünmesi sağladım ve öyle çektim.


               AFİYET OLSUN............................
        

Hiç yorum yok: