4 Mayıs 2015 Pazartesi

VİŞNE-ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI



      Hafif, lezzetli, kolay bir tatlı tarifi

       MALZEMELER :  1 litre süt
                                     9 yemek kaşığı irmik
                                     9 yemek kaşığı şeker (ben daha az koyuyorum)
                                     1 yemek kaşığı tereyağ
                                     1 büyük kase vişne ve çilek
                                     1 tatlı kaşığı nişasta
                                     yarım bardak su
     süt ,irmik tencereye koyulur ve kaynayıncaya kadar karıştırılır kaynayınca şeker ilave edilir 2-3 dk kaynatılır .Ocaktan alınca tereyağ ekleyip karıştırın ve ıslatılmış tart kalıbına dökülür.Donmuş vişneler çözülene kadar bekletilir çekirdekleri çıkarılır ve çileklerle birlikte rondodan geçirilir sos tenceresine konur su ilave edilir kaynatılır biraz kaynadıktan sonra nişasta suyla açılır ilave edilir isterseniz 1-2 kaşık şeker eklenir ve ocaktan alınır.Tatlı iyice soğuyup katılaşınca ters çevrilir ve oyuk kısmına sos dökülüp servis edilir.

       Arkada tabakta duran hamurişini merak edenler olmuş açma kete bunu ben yapmadım misafirlerim getirdi ama benim tarifimde blogda var.Kayseride yöresel hamurişi satan çok yerler vardır.



3 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık nefis gözüküyor.diğer tabaktaki talaş böreğine benzettiğim beni ye mesajı veren hamuruişininde tarifi lütfen:)

Adsız dedi ki...

Eğer güncel etkinlikleriniz olursa sitemizde yayınlayabiliriz: http://www.ankaraetkinlikrehberi.com

Adsız dedi ki...

Eğer güncel etkinlikleriniz olursa sitemizde yayınlayabiliriz: http://www.ankaraetkinlikrehberi.com