8 Şubat 2015 Pazar

SÜT REÇELİ


      Çok merak ettiğim tarifi sonunda deneme fırsatı buldum çooook güzel oldu kahvaltı kaymağın üzerinde harika oluyor ,pastalarda kurabiyelerde de kullanılabiliyor mutlaka deneyin.

       Ben 1,5 kilo sütle yaptım ve gördüğünüz kavonozla çıktı ,karamelli bonbon şekerler gibi bir tadı var.
        Sütçüden aldığım sütle yaptım ama paket sütle yapanlarda var.

        MALZEMELER:  1,5 kilo süt
                                       1,5 su bardağı şeker
                                       1 çay kaşığı dolusu karbonat
       Sütü biraz büyükçe bir tencereye koyun kaynatın şekeri koyup karıştırın şeker eriyip tekrar kaynamaya başlayınca karbonatı atın ve karıştırın bu aşamada süt kabarıyor sonra tekrar iniyor.Orta ateşte ( ocağın en küçük gözünde bazen açıkta bazende orta kısıkta kaynattım çok kısmadım) kaynatın .Ara sıra karıştırın 10-15 dk ara ile tel çırpıcı ile karıştırdım dibine tutmaması önemli kaynadıktan sonra tam 70 dk da kıvama geldi. Sizinkide yoğunlaşınca kavonoza boşaltın ,soğuyunca dolaba koyun 2-3 ay kadar bozulmadan kullanabilirsiniz.

        AFİYET OLSUN............


1 yorum:

Ayşe Betül Güneş dedi ki...

Füsun hanım ben de süt reçelini çok geç denedim ama şimdi kahvaltı masasının vazgeçilmezi oldu kurabiye ve keklerede çok yakışıyor hala yapmayan varsa hiç düşünmeden yapsın sevgiler:-):-):-).