1 Ağustos 2013 Perşembe

ÇİĞ BÖREK ve MEYVE SUYU



           Geçen gün kızımla birlikte canımız  iftara çiğ börek çekti iyikide yapmışız nefis oldu biraz mutfak koksada sıcak sıcak yedik sizede mutlaka tavsiye ederim .

        MALZEMELER :   1 çay bardağı yoğurt
                                        1 çay bardağı su
                                        1 yemek kaşığı zeytinyağ
                                        1 çay kaşığı tuz
                                        yarım çay kaşığı karbonat
                                        un
   
        Öncelikle hamur için gerekli malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurup 12 parçaya bölüp yuvarlayın üzerini örtüp 1 saat dinlendirin.

     İÇİ  İÇİN :   200 g kıyma
                         1 kuru soğan
                         1 büyük domates
                         2 yeşil biber
                         1 tatlı kaşığı pul biber
                         yarım çay kaşığı karabiber
                         maydonoz
                         tuz
        Kıyma hariç diğer malzemeleri rondodan geçirin ,kıymaya karıştırın 2 yemek kaşığı su ekleyin.

        Bütün hamur bezelerini fazla unlu olmayacak şekilde tatlı tabağı büyüklüğünde açıp  hazırlayın
( bizim hamurları kızım açtı,hamuruda yoğurmuştu ) .Yarısına kıymatı koyup kaşığın tersiyle düzleyin ,diğer yarısını kapatıp fincan tabağı ile veya tırtıklı kesiciyle kesin ve kızgın yağda kızartın.Hamurların içini koyunca fazla bekletmeyin yaptıklarınızı hemen kızartın ,kağıt havlu üzerine alın.Sıcak sıcak servis yapın.


     
        Bu aralar evde yapılan meyve sularına takmış durumdayım süreli limonata,erik suyu ve en sonda karışık meyve suyu hazırladım ev halkının hazır satılan içecekleri içmelerini önlemek amacıyla bütün çabam.Sizde dolapta yenmeyen meyvelerinizi değerlendirebilirsiniz.

        5 tane mor erik
        1 şeftali
        2 elma
        1 avuç üzüm taneleri
        2-3 tane kayısı
        yarım su bardağı şeker

       Tencereye meyveleri kabukları ile birlikte doğrayın ve üzerine çıkacak kadar su ekleyin meyveler dağılana kadar kaynatın ve şekeride ekleyip soğumaya bırakın . Soğuyunca süzgecin üzerine yoğurt süzdüğünüz torbayı veya tülbenti koyun ve süzdürün posasınıda elinizle iyice  suyu kalmayana kadar  sıkın .Buzdolabına kaldırın ,içeceğiniz zaman üzerine kıvamını kontrol ederek biraz daha su ekleyin ve buz koyarak servis yapın.Fazla tatlı sevmediğimiz için şeker ölçüsü bize iyi geliyor sizde böyle hazırlayın az şekerli gelirse biraz sıcak suda erittiğiniz şeker ilave edebilirsiniz.Meyve suyunun rengini erikler veriyor eriğiniz yoksa bir avuç vişne ekleyebilirsiniz.


            AFİYET OLSUN.............


         

Hiç yorum yok: