Tencere Keki
Eski usul kek pişirme...
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1kabartma tozu
1 vanilya
80 gr bitter çikolata
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
Yarım su bardağı fındık
Tarif
Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın. Süt, su, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Son olarak vişne tanelerini, kıyılmış bitter çikolatayı ve fındık parçalarını tereyağıyla yağlanmış teflon tencereye boşaltın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Son olarak vişne tanelerini, kıyılmış bitter çikolatayı ve fındık parçalarını tereyağıyla yağlanmış teflon tencereye boşaltın.
Kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dk pişirin. Tencere kapağından buharlaşan su taneciklerinin kekimizin üzerine düşmemesi için kapağı kapatmadan önce kapağı bir havlu ile sarıp öyle kapatın. Ve keki 5 dakikada bir kontrol edin malum altı hafif yanabilir. Pişdikten sonra da ağzı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin ve servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder