MUTFAK DERYASI-Cevizli Fıstıklı Kadayıf.
misafirlerimin midesini şenlendiren, benim de yüzümü güldüren..kadayıf tatlısının tarifi de gelsin artık..
diğer tarifler de sırasıyla gelecek inşallah..
bu tarifimizi de PDÇS.76 www.fusununmutfagi.blogspot.com arkadaşımıza gönderiyor ve başarılar
diliyorum..
malzemeler:
400 gr kuru kadayıf
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı fıstık
200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu ( çok sıkmadan)
yapılışı:
şerbeti önceden, 4 su bardağı şekeri 3 su bardağı su ile kaynatıp soğuması için bekletelim..
tereyağını eritip soğutalım...kadayıfları büyük bir kasenin için alalım..üzerine erimiş tereyağını ve sıvıyağı gezdirelim...kadayıfları kırmadan her tarafını yağlayacak şekilde karıştıralım..
orta fırın tepsisine yarısını döküp üzerine bastıralım...1 su bardağı kırılmış cevizi ve fıstığı her tarafına serpiştirelim..kalan kadayıfı da cevizlerin üzerine kapatalım biraz daha bastırıp
önceden ısıtılmış 180 dereceli fırın da üzeri kızarana kadar pişirelim..
fırından çıkarınca 4,5 dakika bekleyip..soğuk şerbeti üzerine dökelim..
vee ister benim gibi krem şantiyle, yada dondurmayla servis yapabilirsiniz..
her ikisi de çook güzel oluyor..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder