YEMEĞE DAİR HERŞEY-Gilaburulu pasta
Bu tarifimi füsunummutfağı na 76. Porselen Demlik Çay Saati etkinliği için gönderiyorum.
Kek İçin Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt (yoğurtta olabilir)
3 çay bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
Kreması İçin Malzemeler
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
fındık kadar margarin
vanilya
Arası İçin
Gilaburu
Üzeri İçin
Pudra Şekeri
Yapılışı
Kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kek kalıba dökün. Önceden ısınmış fırında 175 derecede üzerinin fazla kızarmamasına dikkat ederek pişirin.
Margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin.
Pişen keki ikiye bölün. Arasına kremayı ılıtıp sürün ve gilaburuları ekleyip diğer keki üzerine kapatın. üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin.
Afiyet Olsun
1 yorum:
Gilaburu bitkisinin böbrek rahatsızlıkları için kullanıldığını duymuştum fakat böyle pasta tarzın kullanılabileceğini hiç görmemiştim. Güzel fikir tebrik ederim.
Yorum Gönder