LEZİZ DÜŞLER-MUZ PUDDiNGLi PANCAKE KÜLAHLAR
MUZLU PUDDiNGLi PANCAKE
PANCAKE iCiN MALZEMELER:- 250 g un
- 250 ml süt
- 2 yumurta sarisi ile aki ayrilmis olacak
- 2 yemek kasigi seker
- tavayi yaglamak icin siviyag
- 1 kilo süt
- 1 su bardagi seker
- 2 muz
- 1 vanilya
- 3 corba kasigi nisasta
- 2 corba kasigi un
- 1 corba kasigi tereyag
- Tencereye sütü ve sekeri koyalim
- Nisastayi ve unu biraz süt ile akici kivama getirelim ve tenceredeki süte bu karisimi ekleyelim, Cirpma teli ile karistiralim, vanilyayi da ilave edip göz göz oluncaya kadar pisirelim.
- Ilimaya birakalim
- Olgunlasmis muzlari halka halinde keserek ilik puddinge ekleyelim ve mixerle muzlar puddinge karisincaa kadar karistiralim, kanarda bekletelim
PANCAKELRiN HAZIRLANISI:
- Seker ile yumurtalarin sarisini cirpalim
- Üzerine unu kasik kasik ekleyelim, bu arada karistirmaya devam edelim
- Sütü katalim, kivama gelinceye kadar karistiralim
- Yumurtanin akini ayri bir kapta katilasincaya kadar cirpalim
- Kasikla hamura ekleyelim
- Tavanin icerisine az yag sürüp kizdiralim, kücük bir kepce hamurdan alip tavaya bosaltalim sadece tek tarafli pisirelim
- Pisen pancakeleri üst üste koyalim
- Pisen pancakeleri ikiye katlayip, bir ucundan yariya kadar parmaklarimizla bastirarak yapimasini saglayalim
- Icerisini soguk pudding ile dolduralim, muz dilimleri ile süsleyelim
- Tatlimiz servise hazirdir, denemek isteyenlere kolay gelsin...
Afiyet bal seker olsun...
Sunlara dikkat edelim
- Hamuru cok karistirdigimiz zaman pancakeler lastiksi bir yapiya sahip oluyor bu da lezzetini bozuyor
- Pisirirken tavanin büyüklügüne göre ayni anda 2-3 tane pisirebilirsiniz
- Benim yaptiklarim biraz büyük oldular, büyüklügü cay tabagi kadar olursa tam ideal bence
- Pisirdigimiz pancakeleri üst üste koyarsak daha gec soguyacaklar, hemde kolay yapisacaklar, aksi takdirde kururlarsa yapismazlar külah görünümü olmaz
1 yorum:
hARİKA GÖRÜNÜYOR,ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIMIZIN..
Yorum Gönder