SAFİYEİLE-Ev yapımı baklava
Bu yaptıgım el yapımı baklavayı PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 76.hafta ev sahipligi yapan füsun arkadaşıma gönderiyorum kendine kolaylıklar dilerim bol katılımlar olsun
MALZEMELER
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Üzeri için;
250 gr tereyağ
1 paket margarin
İçi için;
Yarım kg ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
Yoğurma kabına yumurtaları kırın, sıvı yağı, sütü, yoğurdu, tuzu ve karbonatı ekleyin. Unu azar azar katın ve yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. (yaklaşık 38-40 tane olmalıdır) Her bir bezeyi tahta üzerine alarak ve hafifçe unlayarak oklavayla incecik oluncaya kadar açın. Açılan yufkaları temiz bir bez üstüne serin. Ara sıra kontrol ederek kuruyan yufkaları üst üste koyun. Bütün bezeleri açtıktan sonra baklava tepsisine üç yufka açın. Kıyılmış ceviz içiyle şekeri karıştırın ve yufkanın üzerine serpin. Üzerine 2 yufka daha koyun ve tekrar ceviz serpin. Bu şekilde son 4 yufka kalıncaya kadar ceviz ve yufka şeklinde toplam 34-36 yufka açın. Kalan son 4 yufkayı da tepsiye serin ve artık ceviz dökmeyin. Bir tencerede tereyağı ve margarini eritin, iyice kızdırın. Baklavanın üzerine dökün ve sıcak fırına sürerek 200 derecede nar gibi oluncaya kadar pişirin.
Şerbeti için, tencereye su ve şekeri koyun. Tencereyi ocağa koyarak kaynatmaya başlayın. 12 dakika kaynayınca limon suyunu ekleyin, 3 dakika daha kaynatarak tencereyi ocaktan alın. Pişmiş ve soğumuş baklavanın üzerine dökün. Baklava şerbeti çekince önce uzunlamasına dilimleyin, daha sonra da verev olarak çapraz dilimleyin. Servis tabaklarına alarak servis yapın.
2 yorum:
Güzelmiş
Füsuncum sana bir kek yaptım alırsan sevinirim.Kolay gelsin...
Gelen tarifler nefis...Banada beklerim..
Yorum Gönder