12 Ağustos 2012 Pazar

MİDYE TATLI





           Uzun zamandır bloglarda popüler olan bu tatlıyı bugün iftarda bizde olacak yiğenim Cemre için denedim ve baklava tadında nefis bir tatlı yedik görüntüsüde oldukça güzeldi.

           Ben denemek için ölçüyü azalttım küçük bir tepsi oldu tarif olarakta annemin yaptığı baklava hamurunu uyguladım.

           1 yumurtayı çay bardağının içerisine kırdım ve bu benim ölçüm oldu ,yumurtanın miktarı kadar süt,yoğurt ve su koydum ayrıca 1 çay kaşığı kabartma tozu ,biraz sirke ve çok az tuz koyup kulak memesi yumuşaklığında hamuru yoğuruyoruz ve 10 eşit parçaya bölüp bezeliyoruz ve nişasta ya bulayıp ağzı kapalı olarak 1-2 saat dinlendiriyoruz.

          Bezeleri nişasta ile tabak büyüklüğünde aıyoruz üzerine biraz nişasta döküp 10 bezeyi üst üste koyuyoruz en üste nişasta dökmeyin hamurlara elinizle biraz bastırarak kolay açılmasını sağlıyoruz önce merdaneyle sonra oklavayla açabildiğiniz kadar açın ve sıkıca rulo yapın 2 cm genişliğinde kesin kesilen yüzü üste gelecek şelikde merdaneyle açın arasına ceviz koyup kapatın ve tepsiye dizin üzerine erimiş tereyağ ve zeytinyağ karışımından dökün.Her tatlıya bir kaşık olacak şekilde yağı gezdirin ve 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün.

         Şerbet için 2 su bardağı suya 2 su bardağı şeker koyup 10 dakika kaynatın.



               AFİYET OLSUN............


3 yorum:

Unknown dedi ki...

Nefis görünüyor uzun zaman oldu yapmadim .Ellerinize emeklerinize saglik afiyetler olsun.

sarımutfak-hande dedi ki...

Çok güzel görünüyor hemen yapasım geldi
ellerine sağlık canım

yesilmutfaktanlezzetler.blogspot.com dedi ki...

Harika olmus canim, bende yaparim bu tatliyi cok ta severim...Ellerine saglik....