15 Haziran 2012 Cuma

ÇİLEK REÇELİ



Kıvamı ve rengi oldukça güzel bir reçel kaynattım biraz fazla oldu ama olsun kısmetlileri çıkar sağa sola dağıtırım ,bizim evde fazla tüketilmiyor.

MALZEMELER:  3 kilo çilek 
                       3 kilo şeker
                         1 limon suyu

Çilekleri ayıklayıp yıkayın ve büyük bir tencereye reçelleri ve çilekleri kat kat koyun ve bir gece bekletin eğer fazla vaktiniz yoksa bekletmeden tencereyi çok kısık ateşe (ocağı kapatıyormuş gibi kısın) koyun kapağınıda kapatın ve şeker tamamen eriyene kadar bekleyin ve daha sonra şeker eridiğinde ocağın altını açın ve reçelinizi kaynatmaya başlayın ateş kısık olmasın taşmayacak şekilde ocağınızı ayarlayın 1 çay kaşığı tereyağ ekleyin ve köpükleri almaya çalışmayın kaynama işlemi bittikten sonra köpükler kaybolacaktır. 40 dakika kadar kaynatın ve 1 limonun suyunu ilave edip 5 dakika kadar daha kaynatın ve ocağınızı kapatın reçeliniz hazır.Reçelinizi kaynatırken ocağın başından uzun süre ayrı kalmayın devamlı kontrolünüz altında olsun.


AFİYET OLSUN...................


1 yorum:

yesilmutfaktanlezzetler.blogspot.com dedi ki...

En sevdigim receldir cilek receli, bende yaparim her yaz....Ellerine saglik canim, sevgilerimle.....