25 Nisan 2012 Çarşamba

MUHALLEBİ



MALZEMELER:  10 ölçü süt
                        1 ölçü un
                            1 ölçü şeker
Ben ölçü olarak su bardağı kullanıyorum siz miktarı kendinize göre ayarlayabilirsiniz.Süt ve un tencereye konur ve kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir ve kaynayınca şeker ilave edilir ve bir taşım kaynatılarak ocağın altı kapatılır sıcakken kıvamı cıvık gibi durabilir fakat endişe etmeyin soğuyunca tam kıvamında olacaktır.Tencerenin kapağını kapatıp soğuyuncaya kadar hiç dokunmayın .Tam olarak soğuyunca blendırdan geçirin ve buzdolabına kaldırın istediğinizde kaselere koyup üzerine fındıkla servis yapın.
  Ben kaynayınca içerisine bir tatlı kaşığı dr oetker in damla sakızlı muhallebisinden koydum çok hafif aromalı hoş bir tat oldu damla sakızı sevenler deneyebilirler.

AFİYET OLSUN............









2 yorum:

MEFTUN T. dedi ki...

blogspota hoş geldiniz.takipteyim...

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık eltoşummm